Vi gir veiledning og hjelp gjennom samtaler
Når noen dør
Når vi som mennesker møter ukjente ting eller kommer opp i vanskelige situasjoner er det for oss godt å kunne finne andre som kanskje kjenner til situasjonen og hva som eventuelt må eller kan gjøres i møte med den. Det er mange spørsmål som dukker opp i møte med døden. Kanskje det første som dukker opp er spørsmålet Hva nå? Hvordan skal vi gjøre dette, hvilke muligheter finnes, hvem må involveres også videre. Om avdøde har vært syk eller ikke, og om vi er forberedt eller ikke, kan ofte reaksjonen i etterkant bli en annen en det vi hadde ventet oss. Det kan derfor være godt å kunne sørge og bearbeide sine følelser og tanker uten å bekymre seg for alle disse gjøremål som må gjøres.
En god begravelse
Når noen som står deg nær går bort.
Et personlig farvel
Døden representerer slutten på livet og begynnelsen på noe annet.
Hvem har ansvar
Loven gir klare svar på hvem som kan besørge en gravferd. Det er nærmeste etterlatte over 18 år i denne rekkefølgen: Ektefelle, barn, foreldre, barnebarn, besteforeldre, søsken, søskenbarn, og foreldres søsken.
Livssynsnøytral eller kirkelig seremoni
Når noen dør må man ta stilling til hvorvidt det skal være livssynsnøytral eller kirkelig seremoni. Noen har, før man går bort gitt uttrykk for hva man selv ønsker, mens andre kanskje ikke har vært så tydelige på dette.
Gravferd i stillhet
Av og til er det ønske om å la gravferden foregå i stillhet.
Transport av avdøde
Vi henter avdøde etter avtale med pårørende.
Våre priser – Kostnader
Hva en gravferd vil koste, kommer naturligvis an på hvor omfattende løsning som velges.